Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

Velimir Jukić još nije odgovarao za krađu "freze" i pomoći RH bh. Hrvatima

Utorak, 23 Ožujak 2010 19:52
Ispis PDF

Stvarni vladar HDZ-a BiH u zapadnohercegovačkoj županijia i zastupnik u državnom Parlamentu Velimir Jukić još nije odgovarao za kaznena djela o kojima se u Posušju priča već godinama.

 

Piše: Damir Jelić

Upravo zbog Jukića, ali i Zdravka Bešlića koji ima sličan ugled među posušacima HDZ BiH je uvjerljivo najlošija stranka u ovoj hercegovačkoj općini.

Iako se i Jukić i Bešlić potajno nadaju da će opet uspostaviti svoju vlast u Posušju narod im ne vjeruje jer nije kratkoga pamćenja kada je u pitanju krađa novca i "freza" namijenjene hrvatskim braniteljima i obiteljima razvojačenih.

Rezo otkrio krađu

Ovu sknadaloznu krađu otkrio je Milan Rezo, nekadašnji načelnik općine Posušje, koji je javno progovorio o ovom kriminalu dostojnom seoskih kokašara, ali i o ozbiljnijim pronovejrama narodnoga novca.

U svojim istupima u tisku i elektronskim medijima, Rezo je Jukića tada optužio za pronevjeru milijun maraka ratne pomoći Republike Hrvatske Posušju, trgovanje vozilima za Hrvatsko vijeće obrane kada je Jukić, prema Rezinim tvrdnjama, potrošio 100 000 dolara za nabavku automobila koji nikada nisu stigli u Posušje.

Spriječavanje naplate poreza

Rezo je Jukića optužio i za privilegiranje pojedinih osoba prigodom naplate poreza navodeći da je upravo Jukić poresku upravu nekadašnje Herceg-Bosne spriječio da naplati pola mlijuna maraka poreza od tvrtke koja je bila vlasništvo njegovog bliskog prijatelja.

Ipak, najbizarniji je slučaj kada je Jukić, kako je Rezo tada ispričao, dobio 13 moto-kultivatora da podjeli obiteljima razvojačenih. 12 je podijelio, a jednoga je odvezao kući.

JAVNO.ba

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net