Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

Velikosrpski memorandum II preko Mamićevih leđa!?

Ponedjeljak, 18 Ožujak 2013 22:59
Ispis PDF

ZAGREB - Još od 1991. godine, s Maksimirskog stadiona nije odjeknula veća senzacija. Nositelji senzacije su tada bili, geometrijski trokutasto rečeno, dvije katete i hipotenuza; Arkan, Boban, i milicija.

Stranice današnjeg drvenog trokuta, proizvedenog u tvornici " Jugodrvo" se zovu; Jovanović, Mamić i milicija. Ako me za ovo "milicija" optuže za sijanje govora mržnje, koji to zaista i jeste, ja ću na sud donijeti sve objavljene novinske tekstove i naslove;  Milicija u policiji, te, Račan premijer bacački rekorder iz službe bacio preko 3000 hrvatskih policajaca, pa se na njihovo mjesto infiltrirala milicija.

Donijet ću i objavljene popise školovanih policajaca, koji su svoju specijalizaciju obavljali u Martićevim četnicima. No, što je policija prema saboru.

"Građani koji su sudjelovali u agresiji danas su naše kolege u saboru" ( Milanović).

Ako me još i Mamić optuži za jugodrvenu sintagmu, i za to ću podnijeti sve njegove bratstvo - jedinstvene jugo dokaze.                             

No, strašne se stvari događaju. One su još davno i najavljene u predizbornoj kampanji. Sa crvenim šalovima oko vrata, govorilo se da će Hrvatska pocrveniti. I zaista poslije 20 godina, prva policijska uhidba i proces za izgovorenu rečenicu. Verbalni delikt. Grubo uhićeni, procesuirani i oslobođeni Keleminec je u rukama imao terorističku napravu, mala kineska kliješta za skidanje, visoko podignute i praktički nedokučive, okupatorske EU zastave, a Mamić niti to.

Moguće je u rukama imao kožnu uzicu i brnjicu za opasnog psa Pit bula, iz čijih očiju šiklja krv i čiji očnjaci i zubi su spremni za klanje. Ako nekome želiš reći da je majmun ili konj, reci mu gospodine majmune, ili gospodin konju, i tada nema uvrede. Ako ga želiš nazvati psom Pit bulom, reci mu gospodin Pit bule. I to nije uvredljivo.

Znači, obvezno upotrijebiti pomoćnu imenicu gospodin ili se uvrijeđenom ispričati, i ništa više. Kakva policija, kakav sud.                                                    

No, u ne demokratskim vremenima, kada je već došlo do suda, treba se braniti. Uz 5 najavljenih odvjetnika, Mamiću savjetujem i sva ostala raspoloživa sredstva.                                              

1.) Neka se pozove na javnu izjavu, za ovakve stvari, iskusne odvjetnice Vesne Alaburić. "Što se tiče slobode pisanja i govora, naročito političare treba oštro šibati, pa makar to oni doživljavali kao uvrede".

Vjerovatno je mislila samo na političare desničare, jer u svojoj najnovijoj izjavi nije bila dosljedna sama sebi.

2.) Svoj odvjetnički tim obavezno obogatiti sa najljepšom zagrebačkom studenticom sredinom 70 - ih godina, Jadrankom Sloković, koja, prema optuženom Mamiću, do pupka raskopčanom, izgleda nije zauzela negativan stav.

3. ) Neka se pozove na izjavu utjecajnog hrvatskog političara Milorada Pupovca, objavljenu u njegovom Srbobranu ( Novostima ).  "Govor u kome se ne želi upotrijebiti riječ Srbin, je govor mržnje".

Znači, Pupovac bi Mamića mogao podržati, kao što je Miljan Miljanić 1991. podržao Bobana.

4.) Neka se njegovi odvjetnici konzultiraju sa splitskim novinarom i publicistom ( knjiga "Spomenik izdaji" ) Joškom Čelanom, u vezi njegove znanstveno odgovorne izjave, da Hrvatskom danas vladaju partizansko četničke garniture.

5.) Neka za savjetnika angažira i  generala Davora Domazeta Lošu, vrhunskog eksperta za hrvatsku strategiju, zbog provedbe velikosrpskog okupatorskog memoranduma 2, preko Mamićevih leđa.

6.) Neka zajedno s Ružom Tomašić kritički napadne Milanovića zbog sijanja govora mržnje ( Građanski rat ), koja mrziteljska slova je nabubao slušajući Savu Štrbca, s kojim još uvijek radi, i protiv njega i protiv Ruže.

7.) Ako ga zadrže u pritvoru, neka se zabavi čitanjem šumske priče, u kojoj sljemenski lovočuvar govori o svim vrstama flore i faune Zagrebačke gore, na čijim padinama, u šumi Pantovčak, živi i pravi pravcati kokardo zvizdasti poskok, a mala djevojčica pjevuši. Ne na sljeme, dreči na me majka, ujest će te zmija s Pantovčaka.

8.) Neka nabavi i novo izašlu knjigu " Lika i Pogorje" od Ivana Vukića, u kojoj, na stranici 1046 piše nešto i o prekodrinskim Srbima. Kada je već zagrizao temu, neka je sada i proučava.

Samo 5 % njih su pravi srbijanci, a svi ostali su nekada bili; morovlasi, morlaci ili martolozi, te najviše Hrvati katolici, koji su pod zlosiljem turske vlasti, u 17. stoljeću prešli na pravoslavlje. Knjigu čita i Mladen Bajić jer u njoj ima optužujućeg materijala koji bi i njega trebao zanimati.

9.) Neka mu Ruža, putem elektroničke pošte, dostavi govor australskog predsjednika, koji se može sažeti u ova dva stiha.

Tko ne voli ovu domovinu, neka traži svoju Tunguziju. Australski predsjednik to reko, demokratski zanat tako peko.

10.) I na kraju Mamić će  izići kao pobjednik i dobit će moralnu i materijalnu zadovoljštinu. Neka bude džek, pa se odrekne novčane naknade, jer se ona isplaćuje iz proračuna, a mi umirovljenici s malim mirovinama, koji bismo time bili oštećeni nismo ništa krivi za njegovu žrtvu.

Prof. Žarko Marić / JAVNO.ba

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net