Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

Hercegovac drži najbolje restorane u Njemačkoj

Subota, 13 Studeni 2010 10:34
Ispis PDF

FRANKFURT - Gastronomska nagrada „Gastronomiepreis“ najvažnije je priznanje u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva njemačke pokrajine Hessen. Hrvatski ugostitelj Miljenko Prskalo iz Grosskrotzenburga ove je godine osvojio čak dvije nagrade u prestižnim kategorijama: drugo mjesto za restoran „Midas“ u kategoriji „Međunarodna kuhinja i lokacija za održavanje vjenčanja i eventova“, te prvo mjesto za restoran „Marbella“ u Hainburgu u kategoriji za „Najbolji španjolski restoran“.

Već prošlih godina „Gastronomiepreis“ je dodjeljen pod pokroviteljstvom predsjednika pokrajine Hessen Rolanda Kocha. I ove godine dodjela nagrada održana je na visokom nivou, a organizirana je završna gala večer u Frankfurtu. Vrsni ugostitelji iz cijele pokrajine Hessen primali su priznanja u ukupno 28 kategorija. Osim službenog žirija koji je evaluacije vršio prema detaljno utvrđenim stručnim kriterijima, prijavljene ugostiteljske objekte ocjenjivali su i gosti, što vrijednosti ove nagrade daje posebnu dimenziju.

Agencija HJH Marketing, koja se vrlo kvalitetno brine o provedbi dodjele hessenske gastronomske nagrade, opskrbljavala je građane i obične goste katalogom od stotinjak tanja koje su ovi pomno analizirali i evaluirali, naravno bez znanja osoblja pojedinog restorana. Nakon zbrajanja ocjena stručnog ocjenjivačkog suda i gostiju u restoranima, na koncu su određeni pobjednici.

U već dobro poznatom hrvatskom zabavnom centru Midas goste očekuju internacionalna hrana i vrlo ugodan ambijent. U velikoj dvorani odmah uz restoran mogu biti održane razne proslave, vjenčanja, krštenja, krizme, pričesti, rođendani i slično, a nerijetko se tu organiziraju i veliki koncertni spektakli.

Među ostalima u Midasu su gostovale hrvatske estradne zvijezde Miroslav Škoro, Marko Perković Thompson, Baruni, Dražen Zečić, Hari Mata Hari, Alen Nižetić i mnogi drugi. Restoran Midas redoviti je domaćin i jednoj od najeminentnijih gala priredaba hrvatskog iseljeništva pod nazivom „Zlatni cvit“, a u Midasu su, dakako, gostovale i mnoge njemačke zvijezde poput Silvija d’Anze.


Veliki buffet u Midasu

Restoran „Marbella“ u Hainburgu prava je španjolska oaza usred Njemačke. Gosti mogu uživati u tapasima, steakovima i originalnim španjolskim specijalitetima i vinima. Posebno treba istaknuti mediteranski flair i odličnu atmosferu. U “Marbelli” vikendom se često održavaju posebne tematske večeri i proslave razne vrste. Najbolji španjolski restoran u pokrajini Hessen prema izboru “Gastronomiepreis” jednostavno morate vidjeti i probati.

Pogledajte nekoliko slika s gala proslave i dodjele nagrada u prekrasnom prostoru “Druckwasserwerk” u Frankfurtu, direktno pored Majne.

JAVNO.ba
/ Hrvati – Frankfurt.net

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net