Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

IDS-ovci se navukli i 'tuku po bijelom'

Četvrtak, 14 Lipanj 2012 10:01
Ispis PDF

PULA- Višednevni zavjet šutnje oko uzroka iznenadne smrti Martine Duras Pauletić, 33-godišnje djelatnice Ureda Grada Pule čije je beživotno tijelo pronađeno još u nedjelju u stanu u Puli, prouzročio je brojne glasine u najvećem istarskom gradu.


Nakon što su stručnjaci zagrebačkog Centra Ivan Vučetić vještačenjem utvrdili da smrt mlade i lijepe djelatnice Grada Pule nije izazvana trovanjem plinom, kako se isprva govorilo, te da nije u pitanju nasilna smrt, Pulom su se proširile priče prema kojima bi uzrok smrti jedne od najbližih suradnica gradonačelnika Borisa Miletića mogla biti droga.

 

Pula se pretvorila u kokainsku Sodomu i Gomoru

- I vrapci već u Puli pričaju da gradonačelnik Boris Miletić, kao i župan Ivan Jakovčić, 'tuku po bijelom', odnosno da šmrču kokain. Širenju takvih glasina i sami su doprinijeli, jer uoči lokalnih izbora 2009. godine jedino njih dvojica od svih kandidata za gradonačelnika i župana nisu dali uzorak kose za analizu na droge. Za mnoge je to bilo u najmanju ruku sumnjivo – ističe Bruno Langer, koji je tada na lokalnim izborima bio jedan od kandidata za župana, te koji je pred novinarima dao svoj uzorak kose na analizu.

- Pula se zahvaljujući onima koji vode Grad pretvorila u Sodomu i Gomoru. Nije ni čudo da cijeli grad gori od priče o ovom slučaju. Ovdje se uopće ne govori o nogometu i o pobjedi Hrvatske nad Irskom, jer je nerazjašnjena smrt najbliže suradnice gradonačelnika Miletića zasjenila čak i taj uspjeh. O Miletićevoj sklonosti 'bijelom' cijeli grad bruji već godinama. I dr. Slavko Sakoman nedavno je u intervjuu Glasu Istre doslovce kazao da je Pula prva po potrošnji droge u cijeloj državi, a za tu zabrinjavajuću činjenicu je optužio gradske vlasti jer ništa ne čine da širenje narkomanije spriječe. Rekao je još da je droga u Puli vrlo dostupna, zbog čega se ovisnost o narkoticima tako lako i proširila. Budući da forenzičari iz Zagreba već danima rade na tom slučaju, a nisu dali nikakve informacije o uzroku smrti suradnice gradonačelnika Miletića, Pulom su se proširile razne glasine o tome što bi moglo biti uzrok njezine smrti – veli Langer.

 

Istražitelji posjetili i gradsku palaču

Neslužbeno smo još doznali da Martina Duras Pauletić već neko vrijeme nije živjela sa svojim suprugom, bivšim kapetnom NK Istre 1961, Daliborom Pauletićem, već u stanu na adresi Sisplac, gdje je bila podstanarka i gdje je u nedjelju i pronađeno njezino beživotno tijelo. Također smo čuli da se Pulom danas priča da su istražitelji posjetili i gradsku palaču.

- Ne znamo još što je uzrok smrti. Ništa službeno još nismo dobili. Pretužni smo što moramo na pogreb. Ništa drugo vam ne mogu reći – kratko je na naša pitanja o mogućem uzroku smrti Martine Duras Pauletić odgovorila djelatnica ureda gradonačelnika Grada Pule, koja se predstavila kao Danijela. Pokušali smo doći i do gradonačelnika Miletića, no njegova tajnica rekla nam je da gradonačelnika nema u uredu, te da nam ga ne može spojiti.

Iz Sabora nam se zato javio Damir Kajin, koji je u pauzi zasjedanja kratko komentirao mistrerioznu smrt svoje stranačke kolegice, kao i priče koje tim povodom kruže Pulom.


Jakovčić i Miletić odbili dati kosu na analizu na droge

- Izgubljen je jedan mladi život i u Puli nema nikog tko ne žali za njom, od obitelji do mene osobno. Institucije moraju utvrditi pravu istinu o uzroku njene smrti, jer se samo tako može sačuvati dostojanstvo te osobe. Utvrđeno je da plin nije uzrok smrti, da nije u pitanju ni nasilna smrt.... Zbog čega je umrla, ne znam, no bit ću u prilici saznati o čemu je riječ. Po gradu se priča svašta. Tu moram istaknuti da bih, da se o meni priča kao o osobi koja uživa droge, isti tren dao uzorak kose na analizu, kako bih demantirao te priče – istaknuo je Kajin, te dodao da mu je poznato da su Jakovčić i Miletić svojedobno dali urin, ali ne i kosu na analizu na droge (prisutnost droge u tijelu na kosi se vidi i do šest mjeseci, dok je analizom urina puno teže utvrditi da li se netko drogira ili ne

 

Kajin: Treba uvesti testiranje na droge za sve koji rade u javnom sektoru

- Da se mene pita, uveo bih obavezno testiranje na droge za sve one koji rade u javnom sektoru, počevši od portira u Vladi pa sve do saborskih zastupnika. Takva testiranja svi jasni djelatnici morali bi obavljati barem jednom godišnje, kako bi građani znali koga biraju i koga plaćaju. Osobno nisam ni vidio, a kamoli probao marihuanu ili neku težu drogu – napomenuo je Kajin te dodao da se slaže s dr. Sakomanom da je droga u Puli predostupna.

- Trebalo bi pitati nadležne organe gonjenja zašto je to tako – zaključuje najpoznatiji saborski zastupnik IDS-a.

 

JAVNO.ba / Dnevno.hr

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net