Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

Napokon objavljen registar branitelja RH!

Srijeda, 19 Prosinac 2012 16:03
Ispis PDF

ZAGREB - Registar hrvatskih branitelja najčasniji je popis u hrvatskoj povijesti, a imena na tom popisu temelj su Republike Hrvatske, poručio je ministar branitelja Predrag Matić nakon što je na svečanosti u Muzeju suvremene umjetnosti objavio Registar, koji je od danas javnosti dostupan na internetskoj adresi https://registar.branitelji.hr/app/index.html. Matić je naglasio da je objavom popisa Vlada braniteljima "osigurala neizbrisivo mjesto u povijesti"."Registar čini temelje moderne Hrvatske, on je iskaz poštovanja prema javnosti", ocijenio je Matić.

Još jednom je odbio tumačenja da je Ministarstvo trebalo objaviti imena onih koji su nezakonito stekli status branitelja i prava iz tog statusa, poručivši da će se time baviti pravosuđe i policija.

Naglasio je da se Ministarstvo kod objave konzultiralo s Agencijom za zaštitu osobnih podataka i sigurnosnim službama te da od Registra braniteljima ne prijeti nikakva opasnost.

Odmah po objavi Registra, Matić je prvi unio svoje ime u internetsku tražilicu i nazočnima predstavio svoj ratni put, što su učinili i njegovi kolege, ministri obrane i unutarnjih poslova Ante Kotromanović i Ranko Ostojić.

Ministri su naglasili da su ponosni na svoje ratne puteve i da je vrijeme da se Registar konačno objavi.

"Ovo je za građane koji žele čuti istinu tko je branio Hrvatsku. Vrijeme je da razlikujemo prave branitelje od plavih. Neki su se tukli u prsa, a neki na ratištu", rekao je Ostojić.

Prisjetio se da je u rat otišao sa starom 'vinčesterkom', koju mu je poklonio jedan partizan, dok su se, kaže, "drugi šminkali po Splitu u uniformama".

Rekao je da je to tada i javno rekao, zbog čega je otpušten iz vojske.

Kotromanović se, pak, prisjetio brojnih vojnih akcija u kojima je sudjelovao.

"Bio sam vojnik i radio sam vojnički posao, ako će me netko zbog toga tužiti ili suditi, ja ću biti ponosan", poručio je Kotromanović.

PA UŽIVAJTE U PRETRAGAMA;

https://registar.branitelji.hr/app/index.html

JAVNO.ba / Hina

 

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net