Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

Popis poreznih dužnika Republike Hrvatske

Utorak, 31 Srpanj 2012 10:25
Ispis PDF

 

ZAGREB - Ministarstvo financija objavilo je popis poreznih dužnika, a pojedine tvrtke s toga Linićeva poreznog stupa srama već su se pojavile u javnosti. Vlada se nedavnom izmjenom Općeg poreznog zakona pobrinula da objava poreznih podataka ne bude kleveta niti gubitak privatnosti, popis možete pronaći na ponuđenim linkovima ispod teksta. 

Time je omogućeno da Porezna uprava objavi popis poreznih dužnika na kojem su se našle pravne osobe s dugom većim od 300.000 kuna, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, odnosno obrtnici čiji dug premašuje 100.000 kuna, te ostali porezni obveznici, odnosno građani koji za poreze duguju više od 15.000 kuna. Popis je obuhvatio tvrtke, obrtnike i građane čija su dugovanja 'starija' od 90 dana.

 

Popis ne sadrži podatke o dugovima poreznih obveznika kojima je odobrena odgoda, obročno plaćanje ili reprogram poreznog duga.

 

Na popisu poreznih dužnika našlo se 7124 poduzeća čija su ukupna dugovanja veća od 15 milijardi kuna, 13066 obrtnika s dugom većim od 4,4 milijarde kuna te 82180 građana čiji se ukupni dug procjenjuje na više od 10 milijardi kuna.

 

Najavljujući prošli tjedan objavu liste poreznih dužnika, ministar financija Slavko Linić je kazao kako Vlada ima odgovornost prema svim građanima koji redovito plaćaju poreze i koji su uredni te kako se želi napraviti vrlo jasna razliku između urednih i neurednih obveznika javlja HRT.

Popis možete pretražiti na ispod ponuđenim linkovima:

Lista pravnih osoba - http://duznici.porezna-uprava.hr/po/svi/1.html


Lista fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost - http://duznici.porezna-uprava.hr/fo/svi/1.html

 

Lista građana - http://duznici.porezna-uprava.hr/gr/svi/1.html

 

JAVNO.ba

 

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net