Glasno i jasno, ali ne tajno nego JAVNO.

Policija ostaje u pohabanoj obući?

Ponedjeljak, 17 Lipanj 2013 07:57
Ispis PDF

BANJA LUKA - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH iz proračuna je izdvojila 400.000 KM za nabavku oko 1.600 pari nove obuće za policijske službenike, ali je naišla na nesvakidašnji problem, jer nema niti jedne odgovarajuće firme koja bi ušla u ovakav aranžman.Kako saznaju "Nezavisne", Direkcija potražuje 783 para plitkih ljetnih cipela i isto toliko pari zimskih čizama, međutim, propao je pokušaj angažmana bilo koje kompanije za proizvodnju i distribuciju obuće koja bi se poslovnim planovima uklopila u 140.000 KM planiranih za cipele, odnosno 260.000 KM, koliko Direkcija namjerava izdvojiti za čizme.

Inače, javni natječaj je poništen 29. travnja ove godine, jer se na dva lota nije prijavila nijedna firma.

U ovoj krovnoj policijskoj instituciji potvrdili su da je bio raspisan natječaj za nabavku obuće.

"Natječaj za obuću (ljetne i zimske cipele) je obustavljen nakon što je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH primila prigovor na natječajnu dokumentaciju 27. veljače. Postupak je poništen rješenjem Ureda za razmatranje žalbi", kažu u Direkciji.

Dalje navode da je Obavještenje o poništenju postupka objavljeno u "Službenom glasniku BiH" broj 44, ali i objava o novom pokretanju postupka za nabavku obuće.

"Predmet ove javne nabavke - obuća, namijenjena je policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH", dodaju u Direkciji.

Nije nam odgovoreno na pitanje: Šta ako policijski službenici Direkcije, koja bi trebalo da bude primjer svima, ipak čitavo ljeto provedu u starim i pohabanim cipelama, odnosno šta ukoliko i novi natječaj bude poništen?

Ovo, nažalost, ne bi bio usamljen slučaj, s obzirom na poznate slične ili identične probleme s obućom i odjećom mnogih policijskih agencija i MUP-ova u BiH.

Naime, Miroslav Ćetojević, predsjednik Sindikata CJS Banja Luka, nedavno je za "Nezavisne" ocijenio da se policijske uniforme pripadnika ovog centra bukvalno raspadaju, što se pogovo odnosi na košulje i hlače.

Bilo je i pomalo nadrealnih slučajeva, poput problema jednog policijskog službenika, kojem su zbog dotrajalosti obuće prsti izvirivali iz cipela.

Nimalo bolja situacija nije ni u MUP-u Županiji Sarajevo, koji će, prema najavama glasnigovornika Irfana Nefića, ipak uskoro nabaviti nove uniforme za svoje pripadnike.

JAVNO.ba

 

Komentari:

Facebook

Tražiš posao?

JAVNO.ba

Partneri

NetRaja.net